מלוש הוא החלק של מערבל מזון שבו משתמשים על מנת ללוש בבצק. כאשר משתמשים בצורה נכונה בכלי מן הסוג הזה, מפתחים את רשת הגלוטן שבתוך הבצק לרמה גבוהה מאוד. הפיתוח של רשת הגלוטן שבבצק לרמה גבוהה זמין מאוד באמצעות מלוש, בעוד הוא נחשב קשה ואפילו בלתי אפשרי בצורה של לישה ידנית. כפועל יוצא מכך, מלוש הוא חלק בלתי נפרד מכל תהליך של אפייה.
הצורך העיקרי במלוש הוא של בתי אוכל, מאפיות, קונדיטוריות ומטבחים תעשייתיים. במקומות כאלה צריך ללוש בעת ובעונה אחת כמויות אדירות של בצק, מה שמחייב את השימוש במלוש גדול ואיכותי. כאשר בוחרים את המלוש עבור אותן קונדיטוריות או מאפיות, הדגש הוא על המפרט הטכני המלא ועל החומרים שבהם משתמשים על מנת לייצר אותו.
טיפים לבחירה נכונה של מלוש
מלוש כדאי לבחור על פי הייעוד והאופן שבו עומדים להשתמש בו. לבעלי קונדיטוריות או מאפיות עם ניסיון יש את הפריבילגיה לבחור מלוש לפי היקפים מוכרים של לישת בצק, אך אצל אנשים פרטיים וחובבי אפייה ביתית זה מורכב יותר. במקרים כאלה, מה שכדאי לעשות זה להתמקד בפרמטרים הרלוונטיים לצורך השוואה בין סוגים שונים של מלושים.
מלוש בוחרים לפי כמות הבצק שאותו רוצים ללוש ולפי חומרי הגלם שבהם השתמשו על מנת לייצר אותו. עבור שימוש מקצועי, ההמלצה תהיה להשתמש במלוש מנירוסטה שלא צובר בלאי וחלודה ועמידה מאוד בפני שחיקה. לשם השוואה, סוגים אחרים של מלוש יכולים להיות עשויים מיציקת ברזל או סגסוגת ברזל מצופה כרום.
לסיכום, מלוש הוא חלק בלתי נפרד ממערבל מזון ובו משתמשים על מנת ללוש כמויות גדולות של בצק – לשימוש ביתי או מסחרי.