בחירה נכונה של ציוד למאפייה משפיעה על התפוקה, על קצב העבודה ועל שביעות הרצון של העובדים והלקוחות. כתוצאה מכך, חשוב לבחור היטב את הציוד ולשים לב להבדלים בין האפשרויות השונות שעל הפרק. לאחר מכן, ניתן להיכנס לעובי הקורה ולבדוק איזה סוג של ציוד עונה על המפרט הטכני הנדרש מבחינת האופה. בנוסף, תמיד אפשר להכניס אל תוך מערכת השיקולים את הנושא של עלות ציוד כזה מול ציוד אחר.
הדרך הכי טובה לבחור ציוד למאפייה היא קודם כל להגדיר צרכים ומטרות. את הצרכים מגדירים באמצעות כמות פעולות האפייה שמתבצעות מדי יום או שבוע, בעזרת סקירה של מספר הלקוחות ותוך הישענות על נתונים שהגיעו מימי פעילות קודמים. במילים אחרות, יש צורך לבחון את היקף הפעילות של המאפייה בעבר על מנת לנסות ולשער מה יהיה היקף הפעילות שלה בעתיד.
השוואה בין סוגים של ציוד למאפייה
כיום ניתן להשוות בין סוגים שונים של ציוד למאפייה גם בלי לצאת מהבית. בשלב הראשון, אפשר למשל להתרשם ממידע שיש על הציוד באתרי האינטרנט וברשתות החברתיות. בשלב השני, ניתן לקבל המלצות מחברים, קרובים, בני משפחה וברוב המקרים גם קולגות. כאשר משתמשים בהמלצות יחד עם מידע מבוסס, מגדילים את הסיכוי לכך שהציוד שאותו בוחרים יענה על הצרכים של המאפייה בטווח הקצר והארוך.
בהיבט הכלכלי, לא נכון לחשוב שרק ציוד יקר ייתן מענה על הצרכים של המאפייה. במקום זה, צריך לבחון כל מקרה לגופו ולנסות לברר מה משפיע על המחיר. כאשר בודקים מה משפיע על המחיר, מגלים במהירות את ההבדל בין סוגים שונים של ציוד וקובעים סדר עדיפויות. בהמשך, אפשר גם להחליף רק חלק מהציוד ולעדכן אותו.