המקצוע של הנדסאי קול משלב בין חוש טכני לבין חוש מוזיקלי. כפועל יוצא מכך, המון גברים ונשים בטווח רחב של גילאים מתעניינים כיום בתהליך ההסמכה וההתמחות שלו. מטבע הדברים, יש צורך לעבור מסלול לימודים מסוים על מנת להפוך להיות הנדסאי קול. עם זאת, גם תהליך ההסמכה וההתמחות מעניין. באמצעות מסלול כזה אפשר להיחשף למגוון רחב של השפעות וניתן גם לצבור ניסיון עם התעסקות בהמון סוגים של פרויקטים מוזיקליים.
למידע נוסף על הנדסאי קול לחץ כאן.
המסלול של הנדסאי קול בדרך כלל מתחיל בבית ספר ייעודי למוזיקה. בבתי ספר כאלה בכל רחבי הארץ מציעים מסלולים שונים של הנדסאי קול למתחילים או למתקדמים, עם דגש על שילוב בין הקניית ידע תאורטי ופרקטי. למעשה, היכולת של בתי ספר להקנות ידע תאורטי היא זו שמפרידה אותם מהאפשרות ללמוד איך להיות הנדסאי קול רק על בסיס התנסות באולפן.
למה חשוב ללמוד בכיתה לפני שהופכים להיות הנדסאי קול?
התנאי החשוב ביותר עבור ביצוע התפקיד של הנדסאי קול ברמה גבוהה הוא לשלב בין הידע התאורטי והפרקטי. בעוד הידע הפרקטי הוא זה שמאפשר להנדסאי להביא לידי ביטוי את היכולות שלו ולהשפיע על ההפקה או התוצר המוזיקליים, הידע התאורטי מעניק לו את הגיבוי וההשראה. אם למשל הנדסאי קול לא מכיר את הרקע של אולפני הקלטות או אפילו את הגרסאות הקודמות של המכשור שבו הוא משתמש, יהיה לו קשה מאוד להתפתח ולהתקדם.
החדשות הטובות הן שכיום ניתן לרכז את כל השלבים השונים של מסלול ההכשרה של הנדסאי קול תחת קורת גג אחת. אם עושים את זה בצורה נכונה בבית ספר שמתמחה בלימודים כאלה, לא אמורה להיות בעיה להגשים את החלום ולהצטרף לענף.