תקנות רישוי לעסקים המתייחסות למפעלים מסוכנים מחייבות מפעלים שיש בהם סכנה להכין תיק מפעל. התקנה אשר יצאה בשנת 1993 קובעת כי בעל מפעל שיש בו סיכון ויצירת סכנה צריך להכין תיק מפעל שמגדיר כיצד יש לטפל במקרים של תקלות ושל תקריות שיכולות להתרחש בתוך המפעל ולגרום לנזק העובדים בו ולנזק לסביבה. מפעל שיכול לגרום לנזק חייב כחלק מהתפקיד שלו והתפעול שלו לעשות כל שביכולתו למנוע אסונות, אך אלו יכולים לקרות בשוגג או מסיבות שלא נבחנו מראש ולכן המפעל חייב לדעת כיצד הוא יגיב בעת אסון וכיצד ימזער את הנזק שיכול להיגרם לעובדים ולסביבה.
הכנת תיק מפעל
כל מפעל אשר יש בו אפשרות לסכנה לעובדים או לציבור חייב להכין לעצמו את תיק המפעל. אבל, לא בכל מפעל יש את האנשים המתאימים להכנת התיק. כיוון שהכנה של התיק דורשת מיומנות והיכרות עם החוקים השונים, הסכנות הקיימות במפעלים והפעולות שאפשר לעשות כדי למנוע אותן, כדאי מאד להעסיק אדם חיצוני שמומחה בתחום זה ויכין עבור המפעל את התיק הנדרש לו.
שלבי הכנת התיק
הכנת תיק מפעל חייבת להתחשב בתקנות של רישוי עסקים. כדי להכין את התיק יש לבחון את המפעל, את הסכנות שיש בו, הסכנות החיצוניות שיכולות לפגוע בו ולהביא פתרונות להתמודדות יעילה עם כל אלה.
המיומנות של בעל המקצוע
בעל מקצוע שמנוסה בהכנת תיקים למפעלים התמחה בתחום זה. בעל המקצוע יכול לבחון את מה שהוא רואה בסביבה, להעריך מהן הסכנות שיכולות לקרות במפעל ולקבוע אלו פעולות יש לבצע כדי למנוע אותן או למנוע את הנזק אם כבר נגרם אסון. המיומנות של בעל המקצוע מאפשרת לקבל את העצות הטובות ביותר ולהכין את התיק כך שהוא יעמוד בתקנות הרישוי לעסקים.