בחירה נכונה של ציוד למאפיות פיתות צריכה להיות מבוססת על הגדרה מסודרת של צרכים וסדר עדיפויות. בשלב הראשון, צריך למשל לקבוע כמה פיתות רוצים להכין בתוך המאפיה. את ההחלטה על מספר הפיתות שאופים מקבלים לפי מספר הלקוחות, צפי לפעילות לאורך השנה, הבדלים בין ימים רגילים וימי חג וכן הלאה. בהמשך, אפשר גם לשאוב השראה מהאופן שבו פועלות מאפיות אחרות ולהתייעץ עם אנשי מקצוע חיצוניים כדי לבסס את ההחלטה לגבי הזמנת הציוד.
בשלב השני, נכנסים לעובי הקורה על מנת להשוות בין סוגים שונים של ציוד למאפיות פיתות. בשלב הזה מבססים את ההשוואה על פרמטרים כמה שיותר אובייקטיביים כגון מחיר הציוד, הזמינות שלו וכן הלאה. אם רוצים, אפשר גם לבדוק עד כמה כל ציוד יכול לספק את המענה לצרכים של המאפיות השונות והאם אפשר להשתמש בו גם לאפיות של מאפים אחרים שאינם פיתות.
מי מוכר ציוד למאפיות פיתות?
בחירה נכונה של ציוד למאפיות פיתות חייבת להתייחס גם לספק. בפועל, יש המון חברות שונות שמייצרות ציוד מן הסוג הזה. מטבע הדברים, כל חברה מייצרת את הציוד בצורה מעט שונה ועשויים להיות הבדלים גם מבחינת האופן שבו ניתן להיעזר בו. אם רוצים להשתמש בציוד הטוב ביותר, צריך לפנות מלכתחילה אל חברות מקצועיות שיש מאחוריהן מוניטין חיובי.
הבעיה היא שבעלי מאפיות חדשות למשל לא תמיד מודעים להבדל בין הציוד שבו משתמשים על מנת לאפות פיתות. במקרים כאלה, מה שכדאי לעשות זה לפנות אל 2-3 ספקים של ציוד למאפיות פיתות ולקבל מהם מידע קונקרטי. במסגרת המידע הקונקרטי, אפשר לבדוק את המפרט של הציוד הקיים ואת מידת התאמתו לשיטת העבודה של המאפייה.